Vücudun her iki tarafından da meydana gelen kronik türü iltihabik bir sağlık sorunu olan romatoid artrit hastalığı bu bakımdan özellikle de ellerde, bilek bölgelerinde, diz bölgesinde ve dirsek bölgesinde oluşabilmektedir. Ayrıca bazı durumlarda deriyi, gözleri, kalbi, akciğerleri, kanı ve hatta sinirleri dahi olumsuz yönde etkileyebilen romatoid artrit hastalığı bu sebeple tedavi edilemediğinde ciddi sağlık sorunlarına […]
Vücudun her iki tarafından da meydana gelen kronik türü iltihabik bir sağlık sorunu olan romatoid artrit hastalığı bu bakımdan özellikle de ellerde, bilek bölgelerinde, diz bölgesinde ve dirsek bölgesinde oluşabilmektedir. Ayrıca bazı durumlarda deriyi, gözleri, kalbi, akciğerleri, kanı ve hatta sinirleri dahi olumsuz yönde etkileyebilen romatoid artrit hastalığı bu sebeple tedavi edilemediğinde ciddi sağlık sorunlarına da neden olabilmektedir.
Erkeklerde oranla kadınlarda daha yaygın bir şekilde söz konusu olabilen romatoid artrit hastalığı, genel olarak orta yaş grubu bireylerde etkisini göstermekte ve 40 yaşından sonrasında söz konusu olma ihtimali yükselmektedir. Ayrıca, anne veya babada da romatoid artrit hastalığı bulunanlarda da bu hastalığın görülebilme potansiyeli oldukça yüksektir.
Kesin olarak sebebi bilinmese de, yapılan bazı araştırmalar neticesinde genetiki çevresel ve hormonal etkenlerin romatoid artrit hastalığı oluşumunda önemli rol üstlendiği yönündedir. Ayrıca bazı bilimsel araştırmalar neticesinde ise, bir bakteri veya virüsün doğrudan bağışıklık sistemini etkileyebildiği ve bu durum neticesinde de, eklemlerin olumsuz yönde etkilenmesine neden olarak romatoid artrit hastalığının meydana gelmesine neden olduğu savunulmuştur. Son olarak da, uzmanların birkısmının ise, sigaranın romatoid artrit hastalığına neden olabildiği görüşünde olduğunu belirtmekte fayda görmekteyiz.
Başarılı tedavi açısından mutlak olarak teşhis sürecinden geçirilmesi gereken romatoid artrit hastalığında bu nedenle de şu faktörler doğrultusunda hastalığın tanısı konulmaktadır;
Birçok farklı tedavi yöntemleri ile tedavi edilebilen romatoid artrit hastalığında bu sayede ilk tedavi aşaması olarak ilaç tedavi yöntemi, sonrasında hastanın dinlendirilmesi , egzersiz ve son tedavi yöntemi olarak da cerrahi müdahale uygulaması söz konusu olmaktadır. Ayrıca birkaç etkenler doğrultusunda tedavisi uygulanan romatoid artrit hastalığında bu nedenle hastanın yaş faktörü, genel sağlık durumu, geçmiş dönemlerde maruz kalabildiği sağlık sorunları öyküsü ve hastalıkta oluşan iltihaplanma düzeyi gibi etkenler de önem arz etmektedir.
Bir önceki yazımız olan Down Sendromu Nedir, Tedavisi Nasıl Yapılır? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.